top of page
OleIvars Logo m skygge hvit.png

HISTORIE

About

Ole Ivars startet i Hamar-området i 1964 og har stadig mjøsbyen som base. Bandet har en tilhengerskare som omfatter folk i alle aldre, og i flere land. Tidligere var det kun moderlandet som var nedslagsfeltet, men i de siste årene har de spilt i både Sverige, Spania, på Færøyene, og til og med i Latvia. For sin innsats i Sverige ble de for få år siden kronet med SVENSK GULLPLATE for albumet Ole Ivars 40 Beste!

De har først og fremst spilt til dans for ”folket” i hele sin lange karriere, noe som på en måte kulminerte med at de fikk det ærefulle oppdrag å spille opp til dans, da Den Norske Opera & Ballet ble åpnet i 2008. Da var publikummet kongelige, ministere og andre celebriteter. Samme året deltok bandet i MGP for første gang med sin egen sang, «Som i himmelen».
De kom helt til finalen i Oslo Spektrum.

 

Siden 2004 har de også spilt flere titalls julekonserter i kirker rundt om i landet. I jubileumsåret 2014, da bandet fylte 50 år, klatret Ole Ivars enda et steg opp på kulturstigen, ved å spille både show og konserter for sittende publikum i landets mange kultur- og konserthus. De er kjent fra en rekke TV-opptredener, bl.a.” Den store klassefesten”, ”Fire stjernersmiddag” og

”Lindmo”. NRK TV gjorde også opptak fra jubileumsfesten i Vikingskipet på Hamar, da bandet fylte 50 år. Foruten at konserten ble sendt flere ganger på NRK, ble den også sendt i beste sendetid for broderfolket, på SVT 1, på selveste nyttårsaften i jubileumsåret.
 

Ole Ivars er nærmest for grossister å regne i antall Spellemannpriser. De har 8 ”bronseharper”, inkludert den gjeveste av alle, ÅRETS SPELLEMANN.

Hele 12 ganger har de blitt nominert fra prisen ble opprettet for danseband i 1996. De har solgt over en million plater, og har et tosifret antall GULL og PLATINA-trofeer på veggen.


Ole Ivars vant i 1999 Årets dansebandmelodi på NRK TV med sangen, ” Nei, så tjukk du har blitt”. Denne sangen har forøvrig blitt stadfestet udødelig som landeplage, gjennom NRK’s TV-program om låten. Dette programmet het nettopp Landeplager.

 

I 2004 kåret NRK også Ole Ivars til TIDENES NORSKE DANSEBAND!! Bandet har også fått mange kulturpriser.

 

I 2008 deltok de for første gang i Melodi Grand Prix og kom helt fram til den Norske Finalen i Oslo Spektrum. Bandets låtskriver og bassist, William Kristoffersen, mottok i 2009, Kongens fortjenstmedalje, først og fremst for alle låtene han har skrevet gjennom tiden. De fleste av dem har Ole Ivars gjort kjent. For å nevne noen av hitlåtene kan vi ramse opp: Kongen av Campingplassen, Nei, så tjukk du har blitt, En får væra som en er, Jeg trodde änglarna fanns, Kalle med fela, Spellemannsblod, Fem gule enker, Samefolketsland, Kjerringa mi kan itte spelle trekkspell og Da ser jeg alltid lyst på livet. Sekstitallshitene Regnets Rytme og Line henger også fremdeles med.

Det året bandet fylte 50, ble de også hedret av Nationaltheatret/Torshovteatret med en musikal bygget på Ole Ivars-sanger. Den fikk navnet,” En får væra som en er - En Ole Ivars musikal”. Musikalen ble så populær at den ble satt opp på nytt på Nationaltheatret sommeren 2016. På premieren spilte Ole Ivars konsert for gjestene i festsalen på selveste «Nasjonal».

Fra jubileumsåret 2019 har Ole Ivars fått ny frontfigur, i og med at Espen Hagen Olsen har overtatt som fast hovedvokalist. Han har allerede lang fartstid fra scener i inn og utland, og er kjent for mange, selv om han er bare er i begynnelsen av tredveåra. De andre bandmedlemmene har det morsomt med å si at Espen har dratt ned gjennomsnittsalderen i bandet betraktelig.

60 års jubileum Ole Ivars Blikkfang (Logo).jpg

- Bandets medlemmer -

Ole Ødegård: 
Startet bandet og fremdeles med trygghet trakterer sine tangentinstrumenter

Arne Willy Foss:
Er den andre fra originalbesetningen. Han er en glimrende multimusikant som spiller både klarinett, fløyte og alle typer saksofoner, og som også har spilt inn mange låter som solist.

William Kristoffersen:

Er bassist, en av vokalistene, daglig leder og bandets viden kjente låtskriver. Fra han startet i 1983 har nærmere tre hundre av hans sanger og låter blitt innspilt på tjuefem forskjellige studioalbum med bandet. De fleste hitlåtene kommer fra hans hånd.
 

Morten Nyhus:
Spiller trommer. Han har også vært produsent og tekniker på de fleste Ole Ivars-album, fra 1989.

Bjørn Elvestad:

Er den andre multimusikanten i Ole Ivars . Han startet i 1996, og spiller gitarer, trekkspill, steelgitar, fele, keyboards, samt at han er korist. Bjørn er også solist på mange låter, der han anvender mange forskjellige av de instrumentene har trakterer.

Espen Hagen Olsen:

Er det ferskeste medlemmet i bandet og er vår hovedvokalist. Han spiller i tillegg gitar.

04TVmV7aQi.jpeg
bottom of page